Dabiskā kosmētika: 6 maldinoši mīti par to

Dabiskā kosmētika: 6 maldinoši mīti par to

0 komentāri

Dabiska kosmētika it sevišķi pēdējo gadu laikā iegūst arvien lielāku popularitāti visā pasaulē. Arvien vairāk aizdomājamies, ar ko lutinām savu ķermeni un kāda veida produktus izmantojam savos ikdienas skaistumkopšanas rituālos. 

Neskatoties uz daudzajām dabiskās kosmētikas priekšrocībām un pozitīvajiem ieguvumiem, kas rodas, lietojot šo kosmētiku, arī mūsdienās pastāv cilvēki, kas tic dažādiem nepatiesiem un pat aplamiem mītiem par dabisko kosmētiku. Iepazīsties ar Naturetty sagatavoto rakstu, un uzzini faktus par dabisko kosmētiku un tās lietošanu!

Mīts nr. 1. – Dabiska kosmētika nav piemērota visiem

“Dabiska kosmētika ir piemērota tikai tiem, kuriem ir alerģija pret sintētiskajiem krēmiem” – nereti vien par dabisko kosmētiku valda šāds uzskats, bet tā nebūt nav patiesība. Viss, kas nāk no dabas, ir piemērots visiem – tikai katram – ar savām izejvielām. Alerģijas var rasties arī no jebkuras dabiskajā kosmētikā ievietotās sastāvdaļas, ja tās lietotājam ir nepanesamība pret attiecīgo sastāvdaļu. Tāpēc, pirms izvēlies dabiskās kosmētikas skaistumkopšanas līdzekļus, noteikti pārliecinies, ka visas no produktā esošajām sastāvdaļām ir piemērotas Tavai ādai. 

Mīts nr. 2. – Dabiska kosmētika ātri bojājas

Dabiska kosmētika tiek ražota no dabiskām izejvielām, kas nozīmē arī to, ka tās ieteicamais derīguma termiņš būs krietni īsāks nekā sintētiska sastāva kosmētikai. Tas nebūt nedod iesmeslu domāt, ka tādēļ nāksies naudu izmest vējā par līdzekli, kuru nepaspēsi izlietot. Visbiežāk ražotājs būs jau padomājis, par to, lai produkta tilpums atbilstu tā paredzētajam kalpošanas laikam. Dabiskai kosmētikai tiek pievienoti konservanti, kas paildzina kosmētikas produkta derīguma termiņu pēc atvēršanas, piemēram, viens no tiem ir E vitamīns, kas ir viens no labākajiem dabiskajiem konservantiem. Uz etiķetes dabiskais E  vitamīns būs minēts kā d-alfa tokoferols, d-alfa tokoferilacetāts vai d-alfa tokoferila sukcināts. Pateicoties E vitamīnam, dabiskā kosmētika ir draudzīgāka ādai, un tās derīguma termiņš var saglabāties no 3 līdz 6 mēnešiem un atsevišķos gadījumos līdz pat 12 mēnešiem. 

Mīts nr. 3. – Ja vēlos mazināt grumbiņu rašanos, tad dabiskie produkti nav pietiekami efektīvi

Populārs ir uzskats, ka lielāko efektivitāti sniedz tādi produkti, kuru būtiskākās sastāvdaļas ir ķīmiskas izcelsmes. Problēma nereti ir tā, ka izvēlētajam dabiskās kosmētikas līdzeklim, netiek dots pietiekami ilgs laiks pierādīt savu patieso potenciālu. Pirms izvēlies kādu skaistumkopšanas līdzekli, noteikti iepazīsties ar lietošanas pamācību un apvaicājies pēc rekomendācijām paziņām vai internetā. Ir daudzi jo daudzi skaistumkopšanas produkti, kuru efektivitāti pamanīsi tikai, lietojot tos ilgstošā laika periodā.

Mīts nr. 4. – Dabisko kosmētikas produktu piedāvājums ir ļoti niecīgs

Mūsdienās šī nozare ir piedzīvojusi tik spēcīgu izrāvienu, ka par preču klāstu un līdzekļu daudzveidību pavisam noteikti vairs nav jāsatraucas. Tiesa, ka lielākā daļa dabisko produktu ražotāju koncentrējas uz ķermeņa kopšanas kosmētiku, taču tas nebūt nenozīmē to, ka pārējo kosmētikas līdzekļu klāsts ir šaurs.

Mīts nr. 5. – Dabiska kosmētika ir ļoti dārga

Ne vienmēr kvalitatīvs nozīmē dārgs, un arī dabiskās kosmētikas piedāvājumā atradīsi līdzekļus par draudzīgām cenām. Šīs kosmētikas ražošana nereti notiek nelielos apjomos, kas ir viens no šāda mīta rašanās cēloņiem, jo mazos apjomos ražoti produkti patiesi dažkārt mēdz izmaksāt dārgāk. 

Mīts nr. 6. – Ja uz produkta ir eco marķējums, tad produkts ir 100% dabisks

Kosmētikas līdzekļus ar tādiem uzrakstiem kā “dabisks sastāvs”, “eko”, “bez parabēniem” un tamlīdzīgi atradīsi teju katrā otrajā veikalā, kas piedāvā skaistumkopšanas preces, bet tikai specializētos veikalos, kā arī mājaslapās un platformās kā naturetty.com, ir iespēja iegādāties 100% dabiskus produktus ar pārbaudītu sastāvu. Jo, ja kārtīgi izpētīsi eko veikaliņos pirkto dabiskās kosmētikas sastāvu, Tev, visticamāk, nāksies vilties, jo diemžēl atklāsi, ka milzīgai daļai no šajos veikalos atrodamajiem produktiem nav 100% dabisks sastāvs. Tas, ka uz produkta iepakojuma košiem burtiem ir uzrakstīti tādi vārdi kā “eko” vai “dabisks produkts” nav jāuztver kā fakts, ka produkta sastāvs ir no pilnībā dabiskām sastāvdaļām, un mūsdienās šie marķējumi ieņem arvien lielāku lomu zīmolu mārketingā. 

Šie ir tikai daži no valdošajiem mītiem par dabisko kosmētiku. Tādēļ – pirms iegādājies dabisku kosmētiku, velti laiku izpētei par sastāvdaļu izcelsmi un lietotāju atsauksmēm internetā no uzticamiem resursiem gan par pašu produktu, gan ražotāju, – ja vēlies, lai produkts ir patiešām tas, ko sagaidi.

Ja lūko pēc 100% dabiskiem produktiem un skaistumkopšanas līdzekļiem, ieskaties platformas naturetty.com piedāvājumā, izvēlies piemērotāko produktu un iegūsti iespēju pārliecināties par tā kvalitāti un efektivitāti!



Vēl citi raksti

Komentāri (0)

Pagaidām nav komentāru. Esi pirmais, kurš to uzraksta!

Rakstīt komentāru