5 padomi, kā rūpēties par roku ādas veselību un izskatu

5 padomi, kā rūpēties par roku ādas veselību un izskatu

0 comments

Aukstākajā gada laikā ir īpaši svarīgi rūpēties par savu ādu un tās veselību. Ikdienā mūsu roku āda tiek pakļauta sala, vēja, saules, ūdens, kā arī sadzīves ķīmijas ietekmei. Visu šo ārējo faktoru ietekmē roku āda var kļūt īpaši sausa. Šajā rakstā aplūkosim 5 vērtīgus padomus, kā pasargāt un kopt roku ādu, lai tās vienmēr būtu skaistas un koptas.

MITRINĀŠANA 

Tāpat kā sejas āda, arī rokas ir jāmitrina katru dienu. Lai gan tās var sākotnēji nešķist sausas, mitrināšana ir būtiska, lai saglabātu veselīgu roku ādas izskatu. Izmanto aukstu vai remdenu, nevis karstu ūdeni. Karsts ūdens ātrāk sausina ādu, bet nav efektīvāks par remdenu ūdeni. Tāpat izvairies no ilgstošas karstuma iedarbības. Tā vietā, lai roku žāvēšanai izmantotu roku žāvētāju, nosusini rokas un maigi noslauki tās ar mīkstu dvieli vai salveti.

“Svarīgi izmantot mīkstas roku ziepes, kas nebojās Tavas ādas pH līmeni.”

Pastāvīgi atrodoties mājās, Tev nav nepieciešamības nepārtraukti mazgāt rokas ar antiseptiskas iedarbības ziepēm, labāk izvēlies bio kosmētikas ziepes. 

AIZSARDZĪBA NO SAULES

Tieši tāpat kā pārējais ķermenis, arī rokas ir jāsargā no pārmērīgas saules gaismas, ko īpaši jāatceras tieši vasaras mēnešos. Pietiek ar braucienu uz lielveikalu vai īsām pastaigām, lai saules stariem būtu pietiekama ietekme uz Tavu ādu. Nav ieteicams uzturēties saulē laikā no plkst. 13:00 līdz 16:00, jo tad saule ir viskarstākā. Izvēlies savam ādas tipam atbilstošu roku ādas mitrinātāju, piemēram, šī sviestu vai kokosriekstu eļļu, kas palīdzēs saglabāt nepieciešamo mitruma līmeni ādas šūnās. 

PĪLINGS

Eksfoliācija ir process, kā laikā tiek atdalītas atmirušās ādas šūnas, lai atklātu zem tām esošās jaunās ādas šūnas. Izmanto Tavas ādas tipam vispiemērotāko pīlinga metodi. 

“Skrubēšana ir efektīvāka taukainai ādai, savukārt ķīmiskie eksfoliatori ir ieteicami sausai vai jutīgai ādai.” 

Vislabāk roku pīlingu veikt divas reizes nedēļā, jo biežāka pīlinga veikšana var kairināt ādu un priekšlaicīgi noārdīt pilnīgi veselas ādas šūnas.

PAPILDUS RŪPES

Tad, kad roku āda ir attīrīta un mitrināta, tai nepieciešams kāds maigs un barojošs, dabiskās kosmētikas līdzeklis,roku krēms vai balzams. Šajā gadījumā Tev noteikti noderēs Aizsargājošs balzams rokām,  kas satur E, C, A un B grupas vitamīnus, kā arī daudzus mikroelementus, kas palīdz roku ādai atgūt dabisko mitruma daudzumu. Ja vēlies rūpēties par ķermeni un rokām vienlaicīgi, tad noteikti izmēģini Roku & Ķermeņa Krēmu, kas ir Oga7 Latvijā ražotas dabiskās kosmētikas produkts, paredzēts normālas un sausas ādas kopšanai. Tā krēmveida konsistence intensīvi baro ādu, ievērojami samazinot tās raupjumu, kā arī atjauno ādas veselīgo izskatu, piešķirot tai maigu un patīkamu smaržu. 

KOPŠANA

Roku veselībai un koptam izskatam nozīmīgas ir arī rūpes par Taviem nagiem. Izmanto piemērotākos rīkus nagu kopšanai un griešanai, izmanto kutikulu noņemšanas un atbīdīšanas rīku, lai uzturētu veselīgas kutikulas, kas ir ādas audi ap nagiem. Nenogriez kutikulas, jo tas var izraisīt ādas infekcijas! Arī regulārs manikīrs var palīdzēt uzturēt rokas un nagus tīrus. 

“Manikīrs ne tikai rada koptu izskatu un apstrādā kutikulas, bet arī veicina nagu augšanu.”

Roku masāža manikīra laikā ir arī relaksējošs veids, kā atbrīvoties no stresa, jo tā palīdz uzlabot asinsriti un stimulē asins plūsmu, vienlaikus saglabājot rokas gludas un mīkstas, kā arī mazina grumbiņu veidošanos.

 

Naturetty iesaka vēl dažus noderīgus padomus, kā rūpēties par savu roku izskatu un veselību, piekopjot veiksmīgu roku ādas kopšanas rutīnu:

  • Glabā savu iecienītāko roku krēmu blakus izlietnei un ievies ieradumu uzklāt to uzreiz pēc roku mazgāšanas;
  • iegādājies produktus ceļojuma izmērā un paņem tos līdzi visur – pie rakstāmgalda, ievieto rokassomiņā, sporta somā, nakts skapītī un pat automašīnas krūzīšu turētājā;
  • strādājot ar rokām, velc cimdus, lai pasargātu tās no asām ķimikālijām, netīrumiem, mazgāšanas līdzekļiem un visa cita, kas var skrāpēt vai kairināt ādu;
  • uzklāj savu iecienītāko roku krēmu tieši pirms gulētiešanas, lai nakts laikā roku āda tiek pabarota.

Rūpējoties par savām rokām un to veselību, noteikti uzticies savām sajūtām, piemēram, par produktu sastāvu – izvēlies dabisku eko kosmētiku. Ja tomēr nejūties pārliecināts, vai sastāvā esošās vielas nenodarīs kaitējumu Tavai ādai, vērsies pie kāda no speciālistiem, kurš spēs Tev sniegt īstos padomus rūpēs par roku ādas izskatu un veselību. Rūpes par rokām noteikti sākas ar to saudzēšanu no dažādiem ārējās vides apstākļiem un pareizu kopšanu! Īpaši ieteicams izmantot 100% dabiskus produktus, kuru sastāvā nav dažādas ķimikālijas, kas var kairināt roku ādu!



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment