Kā nenodarīt pāri sejas ādai, ja tā ir īpaši jutīga?

Kā nenodarīt pāri sejas ādai, ja tā ir īpaši jutīga?

0 comments

Ikdienā saskaries ar apsārtušu vai sausu ādu? Nezini, kā izvēlēties īstos produktus, jo ikviens no tiem šķietami pasliktina sejas ādas stāvokli? Tās ir dažas no pazīmēm, ka Tava āda ir īpaši jutīga un asi reaģē uz dažādām vielām. Vairumā gadījumu jutīga āda parasti nav iemesls nopietnām bažām, jo tās cēlonis, visticamāk, ir neliela alerģija. Aplūkosim ieteikumus, kā rūpēties par ādu, ja tā ir īpaši jutīga!

Sieviete ar jutīgu sejas ādu Naturetty.com rakstā, kā nenodarīt pāris sejas ādai, ja tā ir īpaši jutīga.

“Pirmais, kam noteikti jāpievērš uzmanība – ādas kopšanas līdzekļu sastāvs.”

Ja Tev ir jutīga āda, noteikti izvēlies tikai ekoloģisku kosmētiku un tādus produktus, kas ir saudzīgi pret ādu. Arī parastais pīlings jutīgai sejas ādai var radīt kairinājumu, tāpēc nepieciešams meklēt alternatīvas, ja pēc pīlinga Tavs ādas stāvoklis var pasliktināties vai veidoties alerģiska reakcija.

“Izvēlies dabiskus produktus sejas tīrīšanai, uz kuru iepakojuma ir norādīts – pH neitrāls, bez ziepēm, hipoalerģisks vai piemērots jutīgai ādai.”

Naturetty atrodamie dabīgie sejas kopšanas produkti neveido ādas kairinājumu, piemēram, zīmola Pure Skin Food Toniks apsārtuma un rozācijas novēršanai satur pelašķi un burvju lazdu, kam piemīt asinsvadus aizsargājošas un pretiekaisuma īpašības. Smalki aromātiskais toniks palīdz ādai, kurai ir nosliece uz ādas apsārtumu. 

Eko kosmētikas zīmola Pure Skin Food toniks apsārtuma un rozācijas novēršanai Naturetty.com rakstā

“Cilvēkiem, kuru sejas āda ir īpaši jutīga, ir tendence lietot lielu daudzumu dažādu līdzekļu, cerībā, ka kāds no tiem spēs palīdzēt.

Tas ir viens no iemesliem, kāpēc āda kļūst vēl jutīgāka. Pirmkārt, jo vairāk produktu tiek izmantots, jo vairāk sastāvdaļu nonāk saskarē ar ādu, tāpēc ir lielāka iespēja, ka kāda no tām izraisīs apsārtumu, niezi vai citu reakciju.

Otrkārt, daudzi cilvēki izmanto krēmus, ko uzskata par mitrinātājiem, bet patiesībā tajos ir tādas aktīvās vielas kā retinols. 

“Pārliecinies, ka izmanto mitrinošus līdzekļus, kura sastāvā nav aktīvo vielu, kas paredzētas pinnes ārstēšanai vai kuriem ir pretnovecošanās īpašības, jo tie parasti nav paredzēti jutīgai ādai.”

Jutīgas ādas mitrināšanai un nomierināšanai lieliski piemērots ir Tonizējošs mitrinātājs – Nomierinošā kumelīte. Tas ir dabīgs produkts, kura sastāvā esošā kumelīte palīdz mazināt ādas kairinājumu. Maigais, tonizējošais ādas mitrinātājs no Pure Skin Food satur tikai tīrākās, organiski aktīvās sastāvdaļas no pārbaudītiem, bioloģiski audzētiem augiem.

Eko kosmētikas zīmola Pure Skin Food skaistuma eļļa bez smaržvielām jutīgai un normālai ādai Naturetty.com rakstā

Kosmētiskie līdzekļi nav vienīgais iemesls, kāpēc sejas āda var kļūt jutīga. 

Jāņem vērā arī tādi faktori kā hormonu izmaiņas, stress un miega trūkums, kā arī nopietnākas sejas ādas problēmas, piemēram ekzēma, kuras rezultātā āda kļūst īpaši jutīga.

“Pārliecinies, vai Tavs dzīvesveids nav iemesls pastiprināti jutīgai sejas ādai.”

Cilvēkiem ar jutīgu ādu dažādu simptomu mazināšanai Naturetty iesaka:

  • izvairīties no mazgāšanas līdzekļiem vai citām ķīmiskām vielām;
  • lietot hipoalerģiskus produktus bez smaržvielām un dabisku kosmētiku;
  • pielietot ādas nosusināšanas metodi, nevis agresīvu berzēšanu pēc mazgāšanas;
  • jaunus kosmētikas līdzekļus vispirms uzklāt uz neliela ādas laukuma, lai pārliecinātos, vai neveidojas alerģiska reakcija.

“Ja Tev ir jutīga sejas āda vai arī esi novērojis kādas no pazīmēm – apsārtums, sausums, pastiprināta pinņu veidošanās u.c. – neizmanto sejas ādas skrubjus.”

Lai arī to sastāvā nav kairinošas vielas, skrubja konsistence nav piemērota jutīgai ādai. Šādos gadījumos labāk izmantot produktus, kuru konsistence atgādina eļļu. Naturetty platformā pieejamā skaistuma eļļa bez smaržvielām jutīgai un normālai ādai, kas ir auksti spiestu eļļu un augu ekstraktu kombinācija, un ir īpaši izstrādāta jutīgai ādai, baro un stiprina ādu no ikdienas ārējām ietekmēm. Pateicoties 100% organisko vielu sastāvam, šī eļļa pilnībā novērš sintētisko piedevu, piemēram, konservantu un emulgatoru izraisīto negatīvo mijiedarbību.

Dabiskās kosmētikas zīmola Pure Skin Food Skaistuma eļļa bez smaržvielām jutīgai un normālai ādai Naturetty.com rakstā

Ja sejas ādas kopšana kļūst apgrūtinoša vai nākas saskarties ar nopietnākām problēmām, noteikti iesakām doties pie dermatologa, lai rastu citus risinājumus ādas stāvokļa uzlabošanai. Jutīga sejas āda var būt arī iedzimta, taču tās ārstēšanu un kopšanu atlikt uz ilgu laiku noteikti nav vēlams! 



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment