3 ieteikumi, kā palīdzēt pasaulei būt ilgtspējīgākai

3 ieteikumi, kā palīdzēt pasaulei būt ilgtspējīgākai

0 comments

Mūsdienās piesārņojums dabā, dzīvnieku izmantošana produktu testēšanai un cilvēku vieglprātība ir ļoti aktuāla problēma, tāpēc ikkatram ir nepieciešams piedomāt pie tā, ko ir iespējams darīt, lai pasauli padarītu zaļāku un ilgtspējīgāku. Pastāv vairāki veidi, kā to panākt. Pat, ja netiek dzīvots pēc viena konkrēta dzīvesstila – palīdzēt pasaulei var dažādi. Iepazīstināsim Tevi ar 3 lietām, ko ir iespējams ievērot, lai Tu varētu palīdzēt pasaulei būt ilgtspējīgākai!

Atbalsti Zero Waste dzīvesstilu

Zero Waste dzīvesveids ir dzīvesveids bez atkritumiem. Šī dzīvesveida mērķis ir radīt mazāku piesārņojumu, attīstīt ilgtspējību, veidot videi draudzīgas alternatīvas un popularizēt bezatkritumu dzīvesveidu.

Atkritumu sķirošana ir lielisks veids, kā spert soli tuvāk bezatkritumu dzīvesveida ieviešanai savā ikdienā. Ikdienā atkritumus izmet atsevišķos maisiņos, un pēc to piepildīšanas izmet atbilstošajā konteinerī. Tas ir svarīgi, lai taupītu ne tikai vietu atkritumu poligonos, bet arī dabas resursus. Tieši Tev nepieciešams parūpēties par pasauli, lai padarītu to zaļāku ne tikai mums, bet arī turpmākajām paaudzēm. Atceries, ka atkritumiem jābūt tīriem, lai nerastos nepatīkamas smakas un tie nesasmērētu citu šķiroto, tāpēc visus iepakojumus vienmēr izskalo vai notīri pirms tos izmet.

Piemēram, zobu birstes ir iespējams izgatavot no bambusa, ko vēlāk izmetot, dabā tas pārstrādāsies, neradot lieku piesārņojumu. Dažādu kosmētisko līdzekļu iepakojumus arī ir iespējams veidot pēc Zero Waste principiem, kuru ražošanā nav izmantota plastmasa, tādā veidā tos var kompostēt pat savā pagalmā, jo tie ātri sadalīsies. Tāpat ikdienā iesakām šķirot atkritumus, uz veikalu doties ar auduma maisiņiem vai ņemt atkārtoti tos plastmasas maisiņus, kas jau mājās ir, plastmasas salmiņus var aizstāt ar bambusa vai metāla salmiņiem. Iekļauj savā ikdienā kādu no šiem paradumiem, lai spertu soli tuvāk Zero Waste dzīvesveidam un Tu varētu palīdzēt pasaulei būt ilgtspējīgākai!

Izvērtē savas prioritātes

Pirms jebkuras preces iegādes ir svarīgi izvērtēt tās nepieciešamību un prioritāti, lai nepakļautos “fast fashion”efektam. Īpaši tas ir attiecināms uz apģērbu un mēbelēm. Ir daudz lietoto preču veikali, kur ir iespējams iegādāties ļoti kvalitatīvas un mazlietotas preces, kurām iespējams dot “otru dzīvi”. Tāpat arī, atbrīvojoties no sava vecā apģērba vai mēbelēm, ja tās ir labā stāvoklī, tad vēlams tās kādam ziedot, nododot lietoto preču veikalos vai uzdāvināt/pārdot kādam citam cilvēkam, kam tas būs vairāk nepieciešams nekā Tev. Tādā veidā ir iespējams precēm dot ilgtspējīgāku mūžu, neizmantojot mass-market.

Pāriet uz vegānisku vai Zero Waste dzīvesveidu nav vienkārši un ātri, ir jāsāk lēnām, sperot pāris soļus pareizajā virzienā. Sākumā noteikti ir kārtīgi jāiepazīstas ar visu pieejamo informāciju, lai izzinātu un izprastu pareizās lietas, ko darīt/nedarīt, ko lietot/nelietot uzturā vai ikdienas dzīvē, lai varētu palīdzēt pasaulei būt ilgtspējīgākai. Jebkuram cilvēkam ir iespēja kaut ko darīt, lai parūpētos par savu un apkārtējo cilvēku vidi, lai tajā būtu patīkamāk uzturēties, kā arī – lai mūsu nākotne būtu drošāka, sakoptāka un skaistāka!

Piekop vegānisku dzīvesveidu

Vegānisms ir dzīvesveids, kura mērķis ir pēc iespējas vairāk vai pilnīgi no ikdienas izslēgt jebkāda veida dzīvnieku izcelsmes produktus. Tā ir gan pārtika, gan apģērbs, gan kosmētika, kur tiek izmantoti dzīvnieku valsts produkti vai testēšana uz dzīvniekiem.

Dzīvnieku izcelsmes produktu vietā, uzturā var lietot daudz pākšaugu (piemēram, pupiņas, zirņus), ogļhidrātus, augļus, riekstus, kas palīdzēs nodrošināt, lai ķermenim būtu visas nepieciešamās vielas arī tad, ja uzturā netiek izmantota gaļa. Vegānisms iestājas par dzīvnieku tiesībām, neļaujot tos izmantot pārtikā vai kā “izmēģinājumus” medicīnai vai kosmētikai. Ja neesi gatavs šobrīd uzsākt vegānisku dzīvesveidu, iesakām sākt ar mazumiņu – iesākumam biežāk iegādāties vegānu kosmētiku vai, piemēram, parasto pienu aizstāt ar augu valsts pienu.

Ņem vērā, ka gadījumā, ja izvēlies uzturā neizmantot dzīvnieku valsts produktus, var būt nepieciešamība uzņemt papildu vitamīnus, lai nodrošinātu to, ka organismam ir pietiekams daudzums vitamīnu, lai normāli funkcionētu.

Vitamīni, kuru daudzumam organismā jāpievērš uzmanība, piekopjot vegānisku dzīvesveidu:

  • B12 – uzlabo olbaltumvielu metabolismu, sarkano asins šūnu veidošanos, nervu sistēmas veselību;
  • D vitamīns – ietekmē garastāvokli, imūnsistēmu, atmiņu un muskuļu atjaunošanos;
  • Omega 3 – uzlabo smadzeņu un acu attīstību, mazina dažādus riskus, piemērām, krūts vēzi un depresiju;
  • Dzelzs – veido sarkanās asins šūnas, dod enerģiju;
  • Kalcijs – uzlabo kaulu, zobu un muskuļu funkciju veselību;
  • Cinks – atjauno vielmaiņu, imūnsistēmu un ķermeņa šūnas;
  • Jods – kontrolē vielmaiņu.

Mēs aicinām Tevi ņemt vērā šos ieteikumus un ieviest tos arī savā ikdienā, lai veicinātu pasaules ilgtspējību, tādējādi nodrošinot sakoptāku un tīrāku vidi gan sev, gan nākamajām paaudzēm. 100% dabiskus un ekoloģiskus skaistumkopšanas, mājokļa, bērnu u.c. produktus iespējams iegādāties Naturetty platformā. Vari būt pārliecināts, ka katrs produkts ir testēts un pārbaudīts, lai sniegtu Tev vislabāko kvalitāti!



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment