Dabiskā kosmētika: Īpašības un ieguvumi

Dabiskā kosmētika: Īpašības un ieguvumi

0 comments

Tā kā mūsdienās zaļais dzīvesveids kļūst aizvien populārāks, pēdējos gados dabiskās kosmētikas lietotāju skaits ir ievērojami audzis. Aizvien biežāk izvēlamies lietot kosmētikas līdzekļus, kas gatavoti no organiskām izejvielām, jo tie ir draudzīgi ādai, kā arī nepiesārņo apkārtējo vidi. Tomēr ieguvumi no dabiskās kosmētikas lietošanas it nemaz neaprobežojas ar diviem trim-punktiem sarakstā. Šajā rakstā noskaidro, cik daudz patiesībā iegūstam, izvēloties papildināt savus kosmētikas maciņus ar dabiskiem produktiem!

Dabiskās kosmētikas mērķis

Dabiskā kosmētika, bez šaubām, ir stāsts par iekšējo un ārējo skaistumu – piekopjot tīru, veselīgu dzīvesveidu. Tomēr vienlaikus tai ir arī vairākas praktiskas funkcijas – piemēram, ieviest saskaņu mūsu ādas procesos, stimulējot tās vielmaiņu un uzlabojot ādas veselību kopumā. Atceries – āda ir lielākais cilvēka orgāns. Tas uzsūc jebko, kas uz tā nonāk – gaisu, ūdeni, protams, arī kosmētiku. Attiecīgi, caur to uzņemtās vielas ne tikai paliek aizsargslānī, bet  daļa nonāk asinsritē un vēl tālāk – organismā, spējot iesaistīties cilvēka šūnas dzīvības procesos.

Pārsteidzoši, ka katru gadu organisms absorbē aptuveni divus kilogramus kosmētikas. Katrā reizē, kad lieto dekoratīvo kosmētiku, ādas dziļākajos slāņos uzsūcas apmēram 60% no uzklātā kosmētikas daudzuma. Pretstatā sintētiskajai, dabiskajā kosmētikā nav iemaldījies nekas svešs vai kaitīgs, ko mūsu āda vēl nepazīst, tādēļ to sastāvā esošo vielu uzsūkšanās dziļākos dermas slāņos ne tikai nekaitēs ādas stāvoklim, bet pat palīdzēs to uzlabot. Augus, ko izmanto dabiskās kosmētikas ražošanā, ķīmiski neapstrādā, lai saglabātu to sastāvā esošos vitamīnus un taukskābes. Šīs sastāvdaļas ir vitāli svarīgas cilvēka ādas šūnām.

Dabisks = drošs

Klasiskajos ādas kopšanas līdzekļos lielu daļu produkta formulas veido sintētiski naftas ķīmijas atvasinājumi, kas, bez šaubām, padara produkta aromātu, faktūru, krāsu un citus faktorus daudz pievilcīgākus patērētāja maņām, bet noteikti ne viņa sejas ādai.

Turpretim ādas organiskās kopšanas būtība ir dot priekšroku tādu dabisku sastāvdaļu izmantošanai, kas ir daudz mazāk kairinošas un samazina alerģiju risku līdz minimumam, ja vien cilvēkam nav alerģija pret attiecīgo sastāvdaļu. 

Dabiskā kosmētika vienmēr ir kopjoša un saudzīga

Atšķirībā no kosmētikas, kas ražota uz ķīmisku vielu bāzes, dabiskas izcelsmes kosmētika vienmēr būs saudzīga un rūpēsies par Tavu ādu. Tā nesatur mākslīgas smaržvielas, alkoholu, dažādus naftas pārstrādes produktus, sintētiskus konservantus un citas mākslīgas un mākslīgas vielas. Dabiskā kosmētika tiek ražota no augu eļļām un augu ekstraktiem, respektīvi – no dabiskām izejvielām.

Nesteidzīgs mirklis sev

Paredzēta gan sievietēm, gan vīriešiem, dabiskā kosmētika palīdz mums katram justies labi ne vienā vai divos, bet gan neskaitāmos veidos. Piemēram, dabiskās augu eļļas un aromātiskās vielas ir patīkamas gan mūsu ādai, gan visām maņām, bet vienlaikus nav pārsātinātas ar uztveri kairinošiem faktoriem – kā jau zinām, dabā viss ir balansā (lai gan dabiskās eļļas pēc ķīmiskā sastāva ir daudzreiz sarežģītākas par mākslīgajām smaržvielām). Vērts pieminēt arī to, ka barojošās augu eļļas īpašības ir ļoti līdzīgas tām, ko ražo mūsu pašu āda, tādēļ integrēsies dermā bez piepūles.

Dabiskā kosmētika – videi draudzīga un uz ilgtermiņa domāšanu orientēta

Rūpes par dabu ir rūpes par sevi un otrādi! Organiskā kosmētika garantē tīru un caurspīdīgu ražošanas procesu, bioloģiski noārdāmas sastāvdaļas un viegli pārstrādājamus iepakojumus. Papildu tam, dabiskās kosmētikas ražotāji neveic produktu testēšanu uz dzīvniekiem.

Būtībā dabiskā kosmētika ir epicentrā, kurā apvienojas pati daba un progresīvā zinātne. Mērķis ir atrast daudzsološas molekulas no labvēlīgās dabas pasaules. To atklāšana un maksimāla izmantošana tehniskās, novatoriskās un drošās formulās, ir veselīgas un efektīvas ādas kopšanas priekšnosacījums.

Lūkojoties kopainā, dabiskajai kosmētikai jāatbilst tieši tādiem pašiem standartiem kā ierastajiem kosmētikas līdzekļiem, tomēr atšķirība ir tajā, ka teju jebkuru apgalvojumu nepieciešams apstiprināt (vai noraidīt) klīniskajos pētījumos. Attiecīgi – dabiskā kosmētika ir ne tikai augstvērtīgs produkts, bet gan arī godīga un cieņpilna attieksme pret patērētāju, cilvēku un apkārtējo vidi.

Eko kosmētika tiek sertificēta un pārbaudīta

Nedz Eiropas Savienība, nedz Latvija ar likumu nav definējušas jēdzienu „dabiskā kosmētika”, tādēļ ražotāju godaprātu, sastāvdaļu izcelsmi un produkta kvalitāti pārbauda atzīta un neatkarīga sertificēšanas institūcija.

Sertificētāji novērtē produktu pēc saviem standartiem un atzīst tā atbilstību dabiskai kosmētikai, piešķirot produkta iepakojumam sertifikāta logo. Tieši šie simboli kalpo par pierādījumu tam, ka kosmētiskais produkts ir dabiskas izcelsmes. Daudzi ražotāji cenšas piesaistīt pircējus, uzrakstot uz produkta “dabisks”, “eko” vai “bio”, lai arī tas nereti neatbilst patiesībai.

Atbilstošus sertifikātus Eiropā izsniedz Ecocert, ASV – USDA, Vācijā – BDIH, Anglijā – Soil Association, Francijā – Qualite France, Itālijā – AIAB utt. Sertificētāju vidū mēdz atšķirties sertifikācijas standarti – dabisko izejvielu sastāvs var tikt noteikts no 70% līdz pat 95%.

Dabiskā kosmētika nav tikai modes kliedziens

Par laimi, cilvēki patiešām aizvien vairāk vēlas izzināt to, ko lieto uzturā, ko velk mugurā un ko klāj uz sejas. Dabiskā kosmētika ikvienam no mums sniedz iespēju ne tikai pārklāt ādu ar īstermiņa risinājuma ‘’plāksteri’’, bet gan stimulēt tās darbību un atjaunošanās spējas ilgtermiņā.

Tāpat dabiskie produkti piegādā ādai nepieciešamās uzturvielas, lai aizkavētu novecošanās procesu un aizsargātu to no apkārtējās vides ietekmes. Turpretim dažādi sintētiskie kosmētikas produkti vien maskē un īstermiņā aizpilda krunciņas ar silikoniem un naftas blakusproduktiem.

Jūties labi tajā, ko devusi daba

Uz dabīgās bāzes radītos produktos ir viss, ko daba jau ģeniāli ir radījusi un ieviesusi savās takās – cilvēks to vienkārši apvieno produktu formulās. Dabiskās kosmētikas ražotāju fokuss vienmēr ir vērsts uz to, lai cilvēku satuvinātu ar dabu un dabas ritmiem, nevis atsvešinātu no tās. Vai Tu vēl šaubies par dabisko kosmētiku? Ieskaties Naturetty klāstā, iepazīsti 100% dabisku kosmētiku un palutini savu ādu ar ko patiešām vērtīgu! 



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment