Naturetty blogs: dabiska dzīvesveida sieviete pludmalē saulē ar salmu platmali vasarā lieto saules aizsargkrēmu uz sejas un ievēro ekoloģisku sejas kopšanu

Sejas āda vasarā: 5 ieteikumi, kā to pareizi kopt gada siltajā sezonā

0 comments

Daudziem no mums trīs mēnešu periods ir gada gaidītākais notikums, tomēr jārēķināš, ka siltais laiks un spožā saule ne tikai uzlabo noskaņojumu un palīdz uzņemt D vitamīnu, bet arī sejas āda vasarā var tikt negatīvi ietekmēta.

Mūsu sejas āda vasarā – tas ir īsts pārbaudījums – ilgstoša uzturēšanās tiešos UV staros paātrina sejas ādas novecošanos, liek rasties grumbiņām un var radīt tādas problēmas kā ādas nolobīšanās. Tāpat vasarā mēs vairāk svīstam un tā ietekmē uz sejas var rasties vairāk eļļas, kas aizsprosto poras un rada pūtītes. 

Mainoties gadalaikam, ir būtiski mainīt arī sejas kopšanas paradumus, pielāgojot tos dabas ritmam. Lai āda vienmēr izskatītos mirdzoša, kopta un veselīga, turpini lasīt šo rakstu un uzzini 5 paņēmienus, kā pareizi kopt sejas ādu vasarā!

Kā tiek ietekmēta Tava sejas āda vasarā?

Strauja temperatūras paaugstināšanās, kas iet roku rokā ar mitrumu un karstumu, aktivizē arī tauku dziedzeru darbību. Tā rezultātā, taukaina āda šķiet taukaināka, bet sausa āda – raupjāka un plankumaināka. Tāpat UV staru intensitāte rada melanīna pigmentus – diemžēl tas ne vienmēr nozīmē skaistu iedegumu, bet gan var sekmēt arī apdegumus, priekšlaicīgu ādas novecošanu un pat vēzi. Karstums var izraisīt arī poru atvēršanos, kas tiek aizsprostotas ar netīrumiem un eļļu, tādējādi izraisot lieku pūtīšu rašanos.

Lai izvairītos no negatīvās saules un temperatūras ietekmes uz ādu, zemāk iepazīsties ar 5 sejas ādas kopšanas paradumiem vasarā, ko ievērojot, varēsi baudīt vasaru uz pilnu krūti!

Sejas āda vasarā – kopšanai izmanto dabas veltes

Vienkāršākais veids, kā likt savai ādai izskatīties lieliski arī vasarā, ir lietot ūdeni pietiekamā daudzumā. Mitrini ādu, dienā izdzerot vismaz 8 glāzes ūdens, un tava āda būs pateicīga. 

Tāpat vasarā ir ļoti svarīgi sejas ādas kopšanas rutīnā iekļaut dažadus antioksidantus – vai tas būtu seruma formātā, vai uzņemot iekšķīgi, piemēram, citrusaugļus, zaļumus, zaļo tēju un riekstus. Antioksidanti būtiski aizsargā ādu no negatīvās vides ietekmes, jo īpaši vasarā, kad sejas āda pret tiem kļūst īpaši uzņēmīga un jūtīga. 

Rūpīgi attīri sejas ādu

Siltais laiks veicina aktīvu svīšanu, kas piesaista ādai vairāk putekļus un citus netīrumus, tādēļ sejas ādas attīrīšana vasarā ir ļoti būtisks ikdienas rituāls. Tomēr svarīgi atcerēties arī to, ka nav vērts pārspīlēt ar intensitāti, jo tādā gadījumā var tikt traucētas ādas dabiskās aizsargspējas. 

Attīri sejas ādu divreiz dienā ar maigu tīrīšanas līdzekli, kas piemērots tavam ādas tipam. Tāpat lūko, vai tīrīšanas līdzekļa sastāvā nav pārāk liels ķīmisko vielu pārsvars, kas varētu izraisīt pārlieku lielu jūtīgumu. Izmēģini līdzekļus ar vieglāku tekstūru un dabīgāku sastāvu, kas būs pietiekami saudzīgs.

Brīžos, kad atrodies ārpus mājām, vari izmēģināt kādas attīrošās sejas salvetes vai izsmidzināmo termālo ūdeni, lai ātri atsvaidzinātos. 

Tāpat ņem vērā – lai gan sejas tīrīšanas līdzeklis palīdzēs atbrīvoties gan no netīrumiem un putekļiem, gan uzklātās dekoratīvās kosmētikas, tieši ar pēdējo jeb meikapu vasaras mēnešos nav ieteicams pārspīlēt.

Sejas āda vasarā – iekļauj kopšanas rutīnā ādas pīlingu 

Maigs un saudzīgs sejas pīlings ir būtiska sejas kopšanas sastāvdaļa jebkurā gadalaikā, tomēr vasarā tam ir vērts pievērst īpašu uzmanību. Šo procedūru vari realizēt ar skrubi, tam paredzētu sejas masku vai mehāniskajiem līdzekļiem. Rezultātā āda tiks atbrīvota no atmirušajām šūnām un iegūs veselīgu mirdzumu.

Atceries par sejas krēmu

Pēc sejas attīrīšanas procedūrām neaizmirsti uzklāt sejas krēmu, kas izvēlēts atbilstoši tavam ādas tipam. Būtiskākais, ko jāzina – vasarā izvēlamies vieglāku, mitrinošāku krēmu nekā ziemā, lai tas lieki nenosprosto poras. Tāpat vasarai ļoti labi piestāv losjni ar vieglu tekstūru, kas ātri iesūcas ādā un nepadara to taukainu. Šis solis padarīs tavu ādu gludu, mitrinātu, tvirtu un skaistu. 

Kādas īpašības meklēt sejas krēmā vai losjonā? Visos gadalaikos krēmam vajadzētu aizsargāt ādu no brīvajiem radikāļiem. To lielski paveic E, C un B vitamīni, kas tiek iekļauti daudzos dabīgajos sejas kopšanas līdzekļos.

Obligāti lieto saules aizsargkrēmu

Saules iedarbība padara ādu sausāku, kas rezultējas ar krunciņām, priekšlaicīgu ādas novecošanos un citām nevēlamām sekām. Lai no tā iespējami izvairītos, izvēlies sejas krēmu ar saules aizsargfiltru jeb SPF vai iegādājies atsevišķu saules aizsargrēmu. Ja ziemā parasti izvēlamies krēmu ar 10-20 SPF, tad vasarā noteikti SPF līmenim jābūt augstākam jeb vidēji 30-50. Uzklāj krēmu ar aizsargfiltru vismaz 15 minūtes pirms došanās ārpus telpām. 

Ņem vērā, ka krēms ar saules aizsargfiltru nenozīmē, ka nevarēsi iesauļoties. Tieši pretēji – iedeguma tonis būs vēl vienmērīgāks un noturīgāks, jo tiks iegūts pakāpeniskāk un mazliet ilgākā laika posmā. 

Baudi dzīvi un vasaru

Patiesībā, mirdzošas un veselīgas ādas galvenie pamatnosacījumi ir prieks, laime un labsajūta. Seja ir mūsu ikdienas sajūtu tiešākais spogulis – baudot dzīvi, vasaru un dažādas skaistumkopšanas procedūras, atplauks ne tikai dvēsele, bet uzziedēs arī sejas ādas mirdzums un skaistums. Iepriecini sevi ar 100% dabisku sejas kopšanas produkciju, iepērkoties Naturetty mājaslapā!



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment