Naturetty blogs: dabiska dzīvesveida sieviete mājās lieto 100% dabiskus un ekoloģiskus sejas kopšanas līdzekļus mirdzošai un veselīgai sejas ādai

Dabiski sejas kopšanas līdzekļi: 5 paņēmieni, kā ar tiem padarīt savu ādu mirdzošu

0 comments

Vesela un mirdzoša sejas āda nodrošina labu pašsajūtu un vairo skaistumu, taču ar plašo produktu klāstu un neskaitāmiem padomiem internetā ne vienmēr ir viegli izprast, kas derēs vislabāk. Varam atklāt, ka, lai iegūtu veselīgu un starojošu sejas ādu, nepieciešami kvalitatīvi un dabiski sejas kopšanas līdzekļi un regulāras sejas kopšanas procedūras. Šajā rakstā Naturetty dalās padomos, kā ar dabiskiem sejas kopšanas līdzekļiem padarīt savu ādu mirdzošu. 

Ceļš uz mirdzošu ādu sākas ar regulāru sejas tīrīšanu, ievērojot savas ādas prasības un īpatnības

Lai iegūtu mirdzošu ādu, tai ik dienu nepieciešama rūpīga un regulāra kopšana – seja jātīra divas reizes dienā, gan no rīta, gan vakarā. 

Joprojām valda uzskats, ka seja jātīra tikai tad, ja lietota dekoratīvā kosmētika, taču patiesībā tas jādara katru dienu. Dienas laikā uz sejas uzkrājas netīrumi, kas neļauj ādai elpot, savukārt naktī organismā notiek vielmaiņas procesi – šūnas aktīvi attīrās, un izvadītie toksīni uzkrājas uz ādas virskārtas, tāpēc no rīta tie jānotīra. 

Ādas attīrīšanai var izmantot dažāda veida kosmētiku, piemēram, mazgāšanas želejas un putas, micelāros ūdeņus, tonizējošus līdzekļus un pieniņus, tomēr produkts jāizvēlas atbilstoši savam ādas tipam, ņemot vērā arī ādas problēmas un īpatnības.  

Dabiski sejas kopšanas līdzekļi ir īpaši ar to, ka sastāvdaļas tiek rūpīgi atlasītas, neiekļaujot sintētiskas un ķīmiskas vielas, attīrīšana ar šiem līdzekļiem būs maigāka, netraumēs un nekairinās ādu. 

Lai āda starotu, mitrini to gan rītā, gan vakarā 

Skaistas sejas ādas pamatā ir pietiekams sejas ādas mitruma līmenis. Bieži vien blāvas un nogurušas ādas iemels ir tieši dehidrācija – tā rodas gan nepietiekamā daudzumā uzņemtā šķidruma dēļ, gan arī nepietiekoši ārēji mitrinātas ādas dēļ.

Lai āda tiktu pietiekami mitrināta, izvēloties kosmētiku, jāpievērš uzmanība tās sastāvdaļām. Ir svarīgi, lai tajā būtu mitrinošas vielas, tapēc pirms iegādājies konkrēto kosmētikas produktu, iepazīsties ar tā saturu un pārliecinies, ka tajā ir kāda no šīm sastāvdaļām – pienskābes, pantenols, A un E vitamīni vai hialuronskābe.

Izvēloties dabiskus sejas kopšanas līdzekļus, esi drošs, ka tie veiks savu funkciju – ja uz iepakojuma rakstīts ‘’mitrinošs’’, tad tā patiešām būs – dabiskai, organiskai kosmētikai jāiziet vairākas pārbaudes un testi, lai varētu marķēt iepakojumu un attaisnot sastāvā esošās vielas, tādēļ uzticības pakāpe šiem produktiem noteikti ir augstāka. 

Pareiza mitrinošas kosmētikas izvēle viennozīmīgi labvēlīgi ietekmēs ādas stāvokli un izskatu. Sausai ādai piemērotāka būs mitrinoša eļļiņa, bet normālai ādai atbilstošāks būs krēms, kas veidots uz ūdens bāzes. 

Atceries par pīlingu – dabiski sejas kopšanas līdzekļi ir maigi un saudzīgi arī šajā uzdevumā

Bieži vien iemesls, kādēļ āda neizskatās starojoša un veselīga, ir atmirušās ādas slāņa šūnas, kas pārklāj sejas virskārtu. Tādēļ ir nepieciešama regulāra pīlinga procedūra jeb saudzīga ādas virsējā slāņa noņemšana ar abrazīviem sejas kosmētikas tīrīšanas līdzekļiem, gan tiem, kas atrodami mājās, gan tiem, kas nopērkami veikalos.

Pīlinga veikšanai var izmantot tādus sejas kopšanas produktus kā skrubi, maskas vai mehāniskos sejas kopšanas līdzekļus, piemēram, īpašas birstītes. 

Pīlingu ieteicams veikt gan sejai, gan kaklam 1-2 reizes nedēļā. Šāda sejas ādas attīrīšana palīdzēs stimulēt ādas epidermu, nodrošinās ātrāku sejas krēmos esošo aktīvo vielu uzsūkšanos ādā, kā arī veicinās ādas atjaunošanos un vispārējo ādas izskata uzlabošanu.

Jāpiebilst, ka ar pīlingu var nodarīt tikpat daudz laba, cik slikta savai sejas ādai, tādēļ, pirmkārt, svarīgi nepārspīlēt ar procedūru biežumu. Otrkārt, izvēlies dabiskus produktus pīlinga veikšanai, jo to sastāvs būs jo īpaši maigs, lai pēc iespējas vairāk mazinātu ādas kairinājuma vai bojājuma riskus.

Dabiski sejas kopšanas līdzekļi – dod priekšroku vitamīniem un dabiskām sastāvdaļām

Sejas āda var uzņemt vitamīnus ne tikai ar sabalansētu uzturu, bet arī ar īpaši bagātinātiem produktiem. Nav pārsteigums, ka līderi vitamīnu koncentrācijā ir tieši dabiskie sejas kopšanas produkti – krēmi, serumi un losjoni. Tie satur daudz sastāvdaļu, kas baro ādu – piemēram, viens no efektīvākajiem ir C vitamīns. 

Kādēļ ir svarīgi barot ādu ar vitamīniem? Tāpat kā katrai mūsu ķermeņa daļai, tā arī ādai ir savs bioritms ar noteiktu funkciju secību. Ik nakti ādā notiek šūnu atjaunošanās process un tiek ražots kolagēns, kas nodrošina ādas elestību un izturību. Vitamīni veicina ādas atjaunošanās procesus un stiprina tās izturību.

Tāpat, papildus vitamīniem, ādu nepieciešams kopt ar kosmētikas līdzekļiem, kas bagātināti ar liposomām, kas ir komplekss, kura sastāvā ir proteīni, glikoproteīni, monosaharīdi u.c., kā arī fitohormoniem, kas ir no augu ekstraktiem un eļļām izvilktas smalkas, molekulāri sīkas bioloģiski aktīvas vielas – tam noderēs nakts krēms. 

Neaizmirsti par ādas aizsardzību 

Viens no būtiskākajiem priekšnosacījumiem, lai saglabātu veselu un starojošu ādu, ir lietot krēmu ar sejas aizsargfiltru, kas pasargā no UV stariem jebkurā gadalaikā un laikapstākļos. Tieši ultravioletais starojums rada ādas bojājumus un veicina strauju ādas novecošanos. 

Dabiskajos sejas kopšanas līdzekļos biežāk sastapsi ne tikai tādu apzīmējumu kā SPF 15 vai 20, bet gan arī SPF 30 un pat 50. 

SPF apzīmējums ar mazāku rādītāju (15, 20) tiek iekļauts daudzos produktos un bieži vien pat ar mārketinga nolūkiem, taču ne katrs zina, ka ar SPF 15 ne vienmēr var būt pietiekami – piemēram, vasaras periodā, kad nepieciešama spēcīgāka aizsardzība no saules. Dabiskie sejas kopšanas produkti ir radīti, lai patiešām rūpētos par Tavu ādu, tādēļ būs gana efektīvi arī aizsardzībai no kaitīgajiem UV stariem vasaras laikā.

Tāpat saules aizsargkrēms jāizvēlas atbilstoši ādas tipam, piemēram, ja Tev ir sausāka tipa āda, tad izvēlies tādus aizsargkrēmus ,kuriem ir krēmveidīga tekstūra, taču, ja zini, ka Tev ir taukaina un problemātiska tipa āda, tad piemērotāks būtu želejveida krēms.

Ieskaties naturetty, lai sāktu ceļu uz mirdzošu ādu!



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment