Naturetty blogs: 100% dabiska un ekoloģiska kosmētika un līdzekļi videi draudzīgā papīra iepakojumā uz galda ar zaļām augu lapiņām

Dabiskās kosmētikas līdzekļi – kā tā atšķiras no ķīmiskās kosmētikas?

0 comments

Par dabisko kosmētikas līdzekļiem un to efektivitāti dzirdam arvien biežāk – tā kļūst gan atpazīstamāka, gan pieprasītāka. Dabiskās kosmētikas ražošanā izmantotās izejvielas būtiski atšķiras no sintētiskajā kosmētikā izmantotajām vielām, tomēr cenas ziņā tā nebūt nav dārgāka par cita veida kosmētikas līdzekļiem.

Veikalos nopērkamā kosmētika ne vienmēr būs veselīga cilvēka ādai, tādēļ ir vērtīgi zināt, kas ir dabiskā kosmētika, kā tā atšķiras no ķīmiskās kosmētikas un ko tā var dot mūsu ķermenim!

Kāds ir dabiskās kosmētikas līdzekļu sastāvs?

Dabiskās kosmētikas līdzekļu sastāvs ievērojami atšķiras no sintētiskās kosmētikas –  tās sastāvā pārsvarā ir dabiskas izejvielas. Atšķirībā no ķīmiskās kosmētikas, tā nesatur naftas pārstrādes produktus, bet gan augstas kvalitātes augu (jojobas, mandeļu, kliņģerīšu) eļļas, sviestus un vaskus, kombinācijā ar augu izcelsmes sastāvdaļām kā augi, minerāli, bišu un piena produkti. Arī kosmētikā, kā iepakojumu “rotā” nosaukums “dabiska kosmētika,” ir iespējams atrast nosacītu daudzumu sintētisko vielu, savukārt 100% dabiskas kosmētikas sastāvā sintētiska satura izejvielas neatradīsi nekad. Šādu pilnībā dabisku kosmētiku var atrast tikai speciālizētos veikalos un vietnēs – tādos kā naturetty.com. 

Visas dabiskās izejvielas spēj ātri iesūkties ādā ar tūlītēju iedarbību – mitrināšanu un ādas kopšanu. Papildu vērtību un efektivitāti dabiskajiem kosmētikas līdzekļiem piešķir ar tinktūrām, ekstraktiem, ēteriskajām eļļām un augu izcelsmes aktīvām vielām kā medus, glicerīns, hialuronskābe un dažādiem vitamīniem, piemēram, E-vitamīnu, D-pantenolu u.c. Kā zināms, jo dabiskāka kosmētika, jo īsāks ir tās derīguma termiņš, tādēļ tā pagarināšanai izmanto dabiskus un maigus konservantus.

Toties sintētiskās kosmētikas ražošanā tiek izmantotas augu, dzīvnieku vai minerālvielu izcelsmes vielas (ksantāna sveķi, guāra sveķi, bentonīts u.c.). Ja tās salīdzina ar augu eļļām, tās ir lētākas un vieglāk ražojamas, bet nesatur smaržvielas, kas nozīmē, ka tās produktam jāpievieno atsevišķi. Protams, kosmētika no šīm vielām arī mīkstina ādu un uzlabo to, taču vienlaicīgi tā veido plānu kārtiņu uz ādas, kas neļauj tai brīvi elpot un funkcionēt. 

Kāds ir dabiskās kosmētikas līdzekļu rašanās mērķis?

Dabiskās kosmētikas līdzekļi – kā jau kosmētika – ir radīta skaistumkopšanas mērķiem, taču dabīgā un ādai veselīgā veidā, ražojot produktus no nekaitīgām izejvielām, kas neietekmē cilvēka ādas stāvokli, bet gan palīdz saglabāt nepieciešamo mitruma līmeni un uzturvielu līdzsvaru.

Mērķis palīdzēt sievietēm neaizmirst par iekšējo skaistumu un veselīgu dzīvesveidu ir mijies cauri dabiskajai kosmētikai jau gadu garumā, bet vēl joprojām ir nezūdošs.

Dabiskās kosmētikas līdzekļi – kā atpazīt?

Dabiskās kosmētikas līdzekļi var tikt identificēti pēc tādiem dabiskās kosmētikas sertifikātiem kā NATRUE, ECOCERT, BDIH, Soil Association vai citiem, kas novērtē ikvienu dabisku kosmētikas produktu, pamatojoties uz izmantotajām vielām un ražošanas procesu. Sertifikāts norāda, ka produkta sastāvdaļas, ražošanas metode un iepakojums ir ekoloģisks un dabai draudzīgs.

Lai pēc iespējas ātrāk panāktu dabiskās kosmētikas efektivitātes uzlabošanos, tās ražotāji seko līdzi jaunākajiem zinātniskajiem pētījumiem, kas pamato dažādu dabīgo vielu iedarbību uz cilvēka ādas, tādā veidā nodrošinot gan produktu, gan  tehnoloģiju attīstību šajā nozarē.

Varbūt bez kosmētikas var iztikt?

Ik reizi, kad, nonākot veikalā, nākas lasīt dažādu (arī dabīgās) kosmētikas līdzekļu sastāvus, bieži vien galvā rodas jautājums, vai kosmētika vispār ir nepieciešama. Tas ir atkarīgs no katra paša izpratnes par to, kas ķermenim ir vajadzīgs, taču ir svarīgi atcerēties, ka sejas un ķermeņa āda ir vesela tikai tad, kad tā ir pabarota un aizsargāta no apkārtējās vides ietekmes. Dabiskā kosmētika šo līdzsvaru palīdzēs nosargāt – tā papildus mitrinās, nomierinās, remdēs iekaisumus, pasargās no sala, saules un apkārtējās vides negatīvās ietekmes. 

Izvēloties piemērotākos skaistumkopšanas produktus, iesakām pievērst uzmanību to sastāvam un piešķirtajiem sertifikātiem, kas ļaus saprast, vai produkts ir dabisks, vai ķīmisks. Ja skaidri zini, ka vēlies savai ādai sniegt tikai to labāko un dabiskāko, tad vari būt drošs par to, ka Naturetty platformā allaž atradīsi 100% dabisku kosmētiku.

Atceries – dabiskās kosmētikas līdzekļi ir brīnišķīgs veids, kā videi un savai veselībai nekaitīgā veidā parūpēties par savu ķermeni! 



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment