6 efektīvi padomi sejas ādas kopšanā pēc 30

6 efektīvi padomi sejas ādas kopšanā pēc 30

0 comments

Sejas ādas kopšana ir bijusi svarīga procedūra ikvienai sievietei visos laikos. Kvalitatīvas sejas ādas kopšanas procedūras palīdz ādai vienmēr būt labā stāvoklī, novērst problēmu rašanos un saglabāt sejas izskatu jauneklīgāku pēc iespējas ilgāk. 30 gadu slieksnis ir laiks, kad piekopt rūpīgi pārdomātus sejas kopšanas paradumus, jo tieši šajā vecumā pasliktinās ādas atjaunošanās spējas, tiek zaudēta ādas elastība, parādās vairāk grumbu u.c. problēmas. Ieskaties Naturetty sagatavotajā rakstā un uzzini būtiskākos sejas kopšanas soļus sievietēm pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas!

Izmaiņas sejas ādā

Vienas no pamanāmākajām izmaiņām sejas ādā pēc 30 gadu sliekšņa ir sejas ādas tipa izmaiņas, piemēram, sejas āda var kļūt mazāk taukaina, nekā tas ir bijis iepriekš. Sausa sejas āda var saasināt arī ādas jutīgumu, kā rezultātā var rasties jaunas alerģiskas reakcijas uz dažādām vielām, kas skar sejas ādu.
Mums ir vairāki ieteikumi, kā rūpēties par savu sejas ādu, lai tā saglabātu savu dabisko skaistumu un veselīgo mirdzumu ilgāk!

1. Lieto sejas pīlingu 

Cilvēkam paliekot vecākam, šūnu aprites koeficients palēninās un izraisa mirušo ādas šūnu uzkrāšanos, kā rezultātā sejas āda paliek blāvāka. Sejas pīlinga vai skrubja lietošana palīdzēs atbrīvoties no uzkrātajām atmirušajām ādas šūnām.
Šis process atklāj jaunas, veselīgas šūnas, kas padara seju gludāku, maigāku, kā arī palīdz nodrošināt to, ka produkti, kurus uzklāsi uz sejas pēc tam (sejas krēms, kosmētika), vieglāk absorbēsies sejas ādā.
Lai iegūtu tīru un veselīgu sejas ādu, iesakām veikt sejas attīrīšanu ar sejas pīlingu vai dabisku skrubi vienu vai divas reizes nedēļā.

2. Mitrini sejas ādu katru dienu

Pēc 30 gadu sliekšņa āda vairs neražo sebumu, kas ir eļļaina viela, ko ražo ķermeņa tauku dziedzeri, lai dabiski mitrinātu un aizsargātu sejas ādu. Šī dabiskā mitrinātāja trūkuma dēļ sejas āda var palikt sausāka un līdz ar to var rasties vajadzība pēc papildu mitrināšanas.
Āda uz sejas, ausīm, kakla un krūtīm ir ļoti jutīga pret apkārtējās vides ietekmi. Šajās vietās var visātrāk attīstīties dažādas ar ādu saistītas slimības.
Sejas ādas kopšana un mitrināšana var palīdzēt novērst nopietnu ādas problēmu rašanos, – samazinās sausas vai taukainas ādas iespējamība, kā arī mitrināta un pabarota sejas āda neļauj izplatīties pūtītēm uz sejas un kopumā rada jauneklīgāku izskatu.
Lielisks veids, kā mitrināt sejas ādu ir izmantot produktus, kuros ir dabiskas izejvielas, piemēram, alveju, kokosriekstu eļļu vai kādu no veikalos un internetā atrodamajiem dabiskajiem sejas un ķermeņa kopšanas produktiem.

3. Pievērsies pretnovecošanās krēmu lietošanai

Pēc 30 uz ādas sāk parādīties novecošanās pazīmes, kuru cēlonis ir olbaltumvielu ražošanas samazināšanās. Tā rezultātā parādās grumbas un smalkas, redzamas līnijas. Pretnovecošanās krēmi satur sastāvdaļas, kas cīnās ar novecošanās pazīmēm. Plašajā sejas kopšanas produktu pasaulē arvien vairāk ienāk dabiski sejas kopšanas produkti, arī dabiski pretnovecošanās krēmi.
Dabiskie pretnovecošanās krēmi, kuru sastāvā ir C vitamīns, cīnīsies ar brīvajiem radikāļiem, novērsīs kolagēna un elastīna sašķelšanos ādā, kā arī padarīs ādu gaišāku, tvirtāku, mitrinātāku un svaigāku.

4. Dzer daudz ūdens

Ūdens ir svarīga ikdienas sastāvdaļa daudzu iemeslu dēļ – lai uzturētu labu veselību, lai novērstu dažādas slimības, kā arī, lai nodrošinātu vienmēr mitrinātu sejas ādu. Ūdens uztur ķermeni vienmēr mitrinātu, kā arī palīdz saglabāt ādas elastību.
Cilvēki, kas ikdienā lieto pietiekamu daudzumu ūdens, retāk cieš no tādām ādas vizuālajām nepilnībām, kā rētām, grumbām un citām novecošanās pazīmēm, kā arī veicina dabisko ādas procesu norisi un šūnu atjaunošanos.

5. Mazgā seju ar aukstu ūdeni

Sejas mazgāšana ar aukstu ūdeni ir viens no svarīgākajiem skaistuma padomiem sievietēm pēc 30 gadu sliekšņa sasniegšanas. Auksts ūdens sašaurina poras un novērš pūtītes, kā arī spēj regulēt ādas sebuma jeb taukainības līmeni. Auksts ūdens būs īpaši labs palīgs sievietēm, kurām ir sausa vai problemātiska sejas āda ar apsārtumiem vai pūtītēm. Rezultāts nebūs tūlītējs, tāpēc iesakām šo procedūru ieviest kā ikrīta un ikvakara rituālu!

6. Lieto produktus ar papildu aizsardzību no saules

Saule mums nepieciešama, lai uzņemtu D vitamīnu, kas palīdz stiprināt kaulus un zobus, bet pastiprināta UVA un UVB staru iedarbība var kaitēt mūsu ādai, ja tā netiek pienācīgi aizsargāta. Sievietēm pēc 30 mainās ādas šūnu atjaunošanās ātrums, tāpēc tā ir jāsargā.

Lai novērstu priekšlaicīgu ādas novecošanos, iesakām izvēlēties produktus, kam ir apzīmējums SPF 20, 30 vai 50. Pirms tam pārliecinieties, lai Jūsu izvēlētais saules aizsargkrēms sastāv no dabiskām minerālvielām, nevis no ķīmiskām sastāvdaļām, kas var novest vēl pie sliktāka rezultāta, lietojot tos tiešos saules staros. Ir vairāki pētījumi, kas pierādījuši, ka kokosriekstu eļļa bloķē aptuveni 20% no saules kaitīgajiem stariem. Kokosriekstu eļļa ir efektīvs dabīgs sauļošanās līdzeklis, taču tikai tad, ja to apvieno ar citām dabīgām sastāvdaļām. To jau vairāki kosmētikas ražotāji ir sapratuši un sākuši darīt.

Sejas ādas kopšana ir būtiska ikdienas sastāvdaļa, kas nodrošina jauneklīgāku sejas izskatu un mirdzošāku sejas ādu. Ja sejas ādu kopsim jau tagad, tad nebūs jāsaskaras ar nopietnām problēmām nākotnē un jādodas pie dermatologa, lai palīdzētu risināt ielaistas problēmas.

Pievērsties sejas kopšanai ar dabiskiem produktiem nekad nav par vēlu – ieskaties platformas naturetty dabisko kosmētikas produktu klāstā un atrodi sev piemērotākos 100% dabiskos sejas kopšanas produktus un sāc rūpes par savu veselību jau šodien!

Tāpēc esiet veseli un skaisti!



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment