Dabiski produkti Tavai ādas, nagu un matu veselībai

Dabiski produkti Tavai ādas, nagu un matu veselībai

0 comments

Veselīgs un sabalansēts uzturs ir labas veselības pamatā. Ja esi izmēģinājis dažādus kopšanas līdzekļus ādas, nagu un matu veselībai, taču neviens no produktiem neuzlabo ne matu un nagu, ne ādas veselību, iespējams, ka nepieciešams pievērst lielāku uzmanību savai ēdienkartei un tajā iekļaut vairāk veselīgu ēdienu – augļus, dārzeņus un citus dabiskas izcelsmes produktus. 

A vitamīns

Ķermenim ir nepieciešams A vitamīns, lai ražotu sebumu – eļļainu vielu, ko ķermenī veido tauku dziedzeri, kas palīdz nodrošināt veselīgu galvas ādu. Ja ķermenis nesaražo pietiekami lielu sebuma daudzumu – iespējama niezoša galvas āda un sausi mati. Burkāni ir beta-karotīna avots, kas veido A vitamīnu. Arī ķirbis, saldais kartupelis un dzeltenā paprika ir bagātīgs A vitamīna avots. 

B vitamīns

B3 vitamīns var palīdzēt regulēt sebuma ražošanu un palīdzēt izlīdzināt ādas struktūru, lai samazinātu grumbu parādīšanos. B7 vitamīns stimulē matu augšanu, palīdz uzlabot galvas ādu – mazina sausumu un niezi, kā arī novērš nagu lūšanu, padarot tos biezākus. Tādi produkti kā brokoļi, citrusaugļi, spināti, zivis, vista, dzīvnieku gaļa un to iekšējo orgānu produkti, piemēram – aknas, nodrošinās organismam lielāko daļu no nepieciešamajiem B grupas vitamīniem. Bišu maize ir veselīgs našķis, kas ne tikai satur dažādus B grupas vitamīnus, bet arī ir dabas veidots produkts.

C vitamīns un kolagēns

Kolagēns veido vienu trešdaļu no visiem cilvēka ķermeņa proteīniem. Tas ir nozīmīgs ādas, nagu un matu veselībai – stiprina ādu, mitrina to un piešķir tai elastību. Cilvēkam novecojot, organisms ražo mazāk kolagēna, kā rezultātā veidojas grumbas, un āda paliek sausa. Taču veselīgs uzturs un kustība spēj palīdzēt organismam to ražot. Dažādi pārtikas produkti ir bagātīgi ar kolagēnu – tomāti, sarkanā paprika, zemenes, mellenes, avenes un kazenes. 

Ikdienā lietojot produktus, kas palīdz organismam ražot kolagēnu, tiek stimulēta matu un nagu augšana. Kivi, paprika, tomāti, ananāsi, avenes, mellenes, kazenes, citroni, apelsīni, greipfrūti un arī citi citrusaugļi ir bagātīgs C vitamīna avots, kas savukārt palīdz cilvēka ķermenim ražot kolagēnu. 

Minerālvielas

Dzelzs un cinks matiem piešķir spīdumu. Nepietiekams dzelzs daudzums organismā var radīt matu izkrišanu, tāpēc ikdienā nepieciešams izmantot dažādus produktus, kuru sastāvā ir dzelzs, piemēram – pupiņas, rieksti, žāvēti augļi, spināti, ķirbju sēklas, brokoļi, lapu salāti u.c.

Cinks ir svarīgs, lai veicinātu ķermeņa spēju dziedēt. Tas palīdz cīņā ar akni, psoriāzi, dermatītu un arī galvas ādas slimībām. Produkti, kuru sastāvā ir liels daudzums cinka, ir sēnes, sparģeļi, kukurūza, brokoļi, ķiploki, cukīni un ķirbji.

Pietiekams magnija daudzums novērš kalcija uzkrāšanos galvas ādā, kas izraisa blaugznas un matu izkrišanu. Magnijs ir tādu ēdienu sastāvā kā avokado, banāni, spināti, galviņkāposti, lapu kāposti, u.c.

Kalcijs ir svarīgs matu veselībai, jo tā deficīts ir viens no galvenajiem matu izkrišanas iemesliem, turklāt tas palīdz radīt jaunas šūnas, tādējādi saglabājot ādas elastību. Brokoļi, vīģes, apelsīni, lapu kāposts un dārza kāposts ir ar kalciju bagātīgākie ēdieni.

Bišu maize un bišu maizes pastilas ir Latvijas superēdiens, kas noteikti jāiekļauj ikdienas ēdienkartē, jo to sastāvā ir ne tikai A, B grupas, C, PP, E u.c. vitamīni, bet arī dzelzs, magnijs, kalcijs, kālijs un daudzas citas minerālvielas, kas nodrošinās veselīgu ādas, nagu un matu izskatu.

Veselīgam uzturam ikdienā ir tikpat liela nozīme kā jebkuram dabiskam kopšanas līdzeklim ādas, nagu un matu veselībai. Augļu un dārzeņu iekļaušana ēdienkartē darbosies kā vitamīni matiem vai nagiem un kā serums vai krēms ādai. Dažādi augļi un dārzeņi stimulē matu augšanu, stiprina nagus un matus, palīdz pret sejas grumbu veidošanos un sniedz daudz citu ieguvumu. Pirms meklē veikalā dažādus skaistumkopšanas produktus kā sejas krēmu, micelāro ūdeni, matu maskas, vitamīnus matiem un citus līdzekļus, ir vērts iekļaut savā ēdienkartē veselīgus un dabiskus produktus, kā arī piekopt sporta aktivitātes!



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment