Naturetty blogs: sieviete, kas uz rokām uzklāj 100% dabisku, pašgatavotu ķermeņa kosmētiku no 100 % dabiskām sastāvdaļām

7 iemesli, kāpēc lietot dabisko ķermeņa kopšanas kosmētiku

0 comments

Ja par efektīvu sejas kopšanu interesējamies un lasām teju katru dienu, tad ķermeņa kopšana bieži vien paliek otrajā plānā. Mūsdienās esam pakļauti apkārtējās vides kaitīgajai ietekmei, neveselīgam uzturam un stresam, kas ienes toksīnus un ķīmiskas vielas ne tikai uz sejas, bet arī ķermenī. Tieši tādēļ ir vērts pievērst uzmanību ne tikai ķermeņa kopšanai kopumā, bet gan arī dabisku ķermeņa kopšanas līdzekļu izvēlei. Kvalitatīva ķermeņa kopšanas kosmētika būtiski ietekmē mūsu vispārējo veselības stāvokli un labsajūtu. 

Iemeslu dabiskas ķermeņa kosmētikas izvēlei ir ļoti daudz, tādēļ šajā rakstā esam akcentējuši 7 svarīgākos iemeslus. Turpini lasīt un noskaidro, kāpēc Tavs ķermenis būs pateicīgs, ja dosi priekšroku tīrai, organiskai un dabiskai ķermeņa kopšanas kosmētikai!

Dabiska ķermeņa kopšanas kosmētika ir pārbaudīta un uzticama

Dabiska ķermeņa kopšanas kosmētika nav dabiska tikai tādēļ, ka tai ir marķējums ‘’eko’’, ‘’bio’’, ‘’bez parabēniem’’ u.tml. 

Patiesi organiskai un kvalitatīvai ķermeņa kopjošajai kosmētikai ir veiktas īpašas pārbaudes, kas apliecina, ka šie ādas kopšanas līdzekļi nesatur kaitīgas vielas, to sastāvā nav parabēnu un citu nevēlamu sastāvdaļu. Veiktie testi pierāda, ka šī kosmētika iedarbojas tā, kā norādīts uz iepakojuma (ja, piemēram, rakstīts, ka tā mitrina ādu, tad tam var ticēt).

Ņem vērā to, ka dabiskai ķermeņa kopšanas kosmētikai būs tikai sertificēti apzīmējumi, kā arī, iegādājoties produktu, uzticies tikai specializētiem veikaliem un mājaslapām, kā piemēram naturetty.com

Dabiskie ķermeņa kopšanas līdzekļi ir efektīvi, vienlaikus neizraisot alerģiskas reakcijas 

Vari būt drošs arī par to, ka dabiskajiem ķermeņa kopšanas līdzekļiem nav pievienotas vai maz pievienotas krāsvielas un smaržvielas – tādējādi tiek samazināts alerģisku reakciju un kairinājuma risks, vienlaikus saglabājot labās, dabiskās produkta īpašības.

Dermatologi un kosmetologi lēš, ka patiesībā ikvienam būtu ieteicams lietot kosmētiku, kas nesatur parabēnus, alkoholu, krāsvielas un smaržvielas, lai padarītu ķermeņa ādu maigu, veselīgu un mirdzošu. Pārdomāts ķermeņa ādas kopšanas režīms, izmantojot dabiskus līdzekļus, palīdzēs atjaunot ādas dabīgo līdzsvaru, saglabāt ādas labsajūtu un veselīgo izskatu.

Tomēr jo īpaši dabiskajiem ķermeņa kopšanas produktiem jāpievērš uzmanība, ja ir sūdzības par ādas kairinājumu.

Piemēram, ja ir ļoti sausa āda, vari paļauties uz organisku ķermeņa kopjošo produktu, kā sastāvā ir dabiskas izcelsmes augu eļļas. Šie līdzekļi palīdz atjaunot komforta sajūtu, maksimāli atjauno ādas mitruma līmeni, kā arī stiprina ādas aizsargbarjeru.  

Tāpat dabiskā ķermeņa kopšanas kosmētika ir: 

  • maiga un nesausina ādu;
  • tās pH līmenis atbilst veselas ādas pH līmenim;
  • tās iedarbība ir rūpīgi pārbaudīta un lielākoties piemērota arī jūtīgai ādai.

Vēl par dabiskās ķermeņa kosmētikas efektivitāti liecina fakts, ka vidējais sintētiskais ādas kopšanas līdzeklis satur apmēram 5% aktīvo sastāvdaļu, savukārt vidējais bioloģiskais produkts sastāv no 95% aktīvo sastāvdaļu – tieši šie skaitļi padara dabisko kosmētiku tik patīkamu un iedarbīgu uz ikviena cilvēka ķermeņa ādas.

Dabiska ķermeņa kopšanas kosmētika maigi attīra un pasargā ādu 

Kvalitatīvi, dabiski ādas kopšanas līdzekļi palīdz attīrīt un kopt ķermeņa ādu, kā arī patiesi pasargā to no ārējo faktoru, piemēram, saules starojuma, aukstuma un karstuma kaitīgās ietekmes. 

Attīrīšanas galvenais mērķis ir atbrīvot ādu no netīrumiem un sviedriem, lai tā būtu tīra un veselīga, kā arī, lai novērstu netīkamo ķermeņa aromātu. 

Likumsakarīgi, šī higiēna, apvienojumā ar mūsdienu aktīvo dzīvesveidu, nozīmē, ka mēs mazgājamies daudz biežāk. Tomēr arī pārāk bieža mazgāšanās un agresīvu tīrīšanas līdzekļu izmantošana var padarīt ādu sausu un mazināt tās aizsargspējas. Lai no tā izvairītos, svarīgi izvēlēties dabiskus ķermeņa kopšanas produktus, kas satur ādas lipīdu slāni atjaunojošas sastāvdaļas. Tas palīdz ne tikai atjaunot ādas lipīdu slāni, bet arī samazināt to daudzumu, ko āda zaudē attīrīšanas laikā. 

Dabiska ķermeņa kosmētika uzlabo labsajūtu 

Mazgāšanās vannā vai dušā būtiski ietekmē arī mūsu pašsajūtu, uzmundrinot, nomierinot vai sniedzot mums svaiguma sajūtu. Ķermenis būs pateicīgs, ja nebojāsim šo relaksējošo mirkli ar nedabisku, sintētisku vielu iejaukšanos. 

Runājot par aromātu baudījumu, dabiskā ķermeņa kopšanas kosmētika neatpaliek – tiesa, tai nav spēcīgas, uzmācīgas un ķīmiskas smaržas, tomēr tas vairāk ir pluss, nekā mīnuss. 

Jāuzsver, ka pieņēmums par to, ka dabiskās kosmētikas aromāts nav izteiksmīgs, ir mīts – mūsdienīgajā bio ķermeņa kopšanas kosmētikā sastapsim gan bez-smaržas produktus, gan tādus, kuriem piemīt medus, kafijas, konfekšu un citi patīkami aromāti. 

Vēl viena lieta, kas noteikti uzlabo mūsu pašsajūtu, ir masāža. Kā zināms, produkts, kas iemasēts ādā, iesūcas dziļākos dermas slāņos, un dažas vielas pat nonāk asinsritē. Tādēļ droši varam teikt, ka kopjošā kosmētika ar dabīgām sastāvdaļām būs tikai ieguvums, kamēr sintētiski radītie produkti – iespējams, pat kaitējums.

Dabiskie ķermeņa kopšanas līdzekļi mitrina un baro ādu 

Kad dabiskās kosmētikas organiskās sastāvdaļas iesūcas ādā, sāk izpausties sastāvdaļu labās īpašības. Lielākoties ķermeņa kosmētikai tiek izvēlētas tieši tās sastāvdaļas, kas mitrina un atjauno ādu, tādējādi novēršot tās izžūšanu. 

Ādas mitrināšana ne tikai palielina ūdens daudzumu ādā, bet arī aizsargā ādu un veicina dabīgu eksfoliāciju (atmirušo ādas šūnu nolobīšanos), lai āda būtu gluda un maiga, un tai būtu patīkami pieskarties.

Kopšanas līdzekļus var izmantot arī tālab, lai novērstu konkrētas ādas problēmas. Piemēram, ļoti sausa āda liecina par to, ka ir bojāta ādas aizsargbarjera. Dabiski ķermeņa kopšanas līdzekļi var palīdzēt atjaunot ādas lipīdu slāni, tādējādi ‘’pabarojot ādu’’ un novēršot šo problēmu.

Dabiska ķermeņa kopšanas kosmētika neiet pretrunā ar organismā notiekošajiem procesiem 

Kad runājam par ķermeņa kopšanas kosmētiku, runa nav tikai par dušas želejām, losjoniem vai krēmiem, bet gan arī, piemēram, dezodarantiem, kas paredzēti svīšanas aromāta novēršanai. Turpretim svīšana ir atsevišķs ķermeņa process, kura galvenais mērķis ir pasargāt organismu no pārkāršanas un stabilizēt ķermeņa temperatūru. 

Iespējams ikdienā par to neaizdomājamies, taču šajā gadījumā ir ļoti būtiski neiejaukties procesā pārlieku un nenobloķēt sviedru dziedzerus ar anti-perspirantiem. Tā vietā varam izvēlēties dabīgu dezodarantu, kas ļaus ādai elpot, vienlaikus novēršot netīkamu aromātu.

Kā otru piemēru varam minēt dažādas antibakteriālās ziepes, kas satur triklozānu – vielu, kas nelabvēlīgi ietekmē mūsu hormonālu sistēmu un ir jau aizliegta dažās pasaules valstīs. Šajā gadījumā iemesls, kādēļ izvēlēties dabisko ziepju variantu ir acīmredzams.

Dabiskā ķermeņa kopšanas kosmētika ir izdevīgāka un videi draudzīgāka 

Cik jauki būtu apzināties, ka mēs darām kaut ko lielu savas veselības labā, vienlaikus ietaupot arī naudu? Ja Tu pārej uz dabiskiem un organiskiem ķermeņa kopšanas līdzekļiem, tad tā ir realitāte!

Dabiskie ķermeņa kopšanas līdzekļi patiesībā ir ļoti rentabli, salīdzinājumā ar to sintētiskajām alternatīvām. Viens no iemesliem ir tajā, ka sastāvdaļu kvalitāte ļauj vienā reizē izmantot mazāk produkta, kas, savukārt, ilgtermiņā ļauj lietot produktu ilgāk. 

Kaut arī daži ķīmiski produkti var būt lētāki, galu galā tos ir nepieciešams izmantot daudz vairāk, uzklājot slāni pēc slāņa, jo āda vēl joprojām šķiet nepietiekami mitrināta.

Tāpat dabisko un bioloģisko ķermeņa kopšanas produktu izmantošana ir videi draudzīgs risinājums. Ķermeņa kopšanas līdzekļi, kas satur ķīmiskas vielas, var atstāt patiešām negatīvas sekas ekosistēmā, nonākot ūdenstilpnēs un atmosfērā. Arī to ražošanas process ir dabu graujošs.

Savukārt tad, ja izvēlies dabiskos ķermeņa kopšanas līdzekļus, vari baudīt skaistas ādas priekšrocības bez sirdsapziņas pārmetumiem. Lielākoties visi dabisko produktu zīmoli ir ļoti atbildīgi pret vidi arī ražošanas posmā, turklāt šis process ir atklāts un caurspīdīgs.

Šie ir tikai daži no vadošajiem iemesliem, kādēļ izvēlēties dabisko ķermeņa kopšanas kosmētiku. Lai atklātu ieguvumus pilnā apmērā, Tev noteikti ir jāizmēģina kāds no dabiskajiem ķermeņa kopšanas produktiem pašam! Ieskaties naturetty.com piedāvājumā, lai izvēlētos savām vēlmēm un vajadzībām atbilstošāko produktu, un pārliecinies par tā efektivitāti uz savas ādas!



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment