Naturetty blogs: 100% dabisks Latvijas super-produkts bišu maize veselībai

Bišu maize – Latvijas superēdiens: Kāpēc tā ir tik vērtīga un veselīga?

0 comments

Rūpes par mūsu veselību un lietām, ko ikdienā patērējam, ir svarīgas. Ikdienā uzņemot veselīgu ēdienu, tiek nodrošināts veselīgs uzturs, kas  sniedz daudz ieguvumu – uzlabo imūnsistēmu, palielina enerģijas līmeni, mazina stresu u.c. Bišu maize ir unikāls eko produkts, ar ko vērts iepazīties – tā ir dabisks olbaltumvielu, omega 3 un mangāna avots, kas pozitīvi ietekmē cilvēka veselību, uzlabo imunitāti, palīdz sirds veselībai, kā arī līdzsvarota holesterīna un lipīdu līmeņa uzturēšanai.

Kas ir bišu maize?

Bišu maize ir eko produkts, kura sastāvā ir ziedputekšņu un nektāra vai medus maisījums. Bišu maizes sastāvs mainās atkarībā no augiem, kurus bites izmanto savā uzturā. Sastāvu maina ne tikai atrašanās vieta, bet arī gadalaiks, kurā bites ražo bižu maizi. Bites pievieno bišu maizei papildu mikroorganismus, kas palīdz noārdīt nelielu daudzumu ziedputekšņu un no tiem izdala aminoskābes, kā arī citas uzturvielas. Bišu maize ir lielisks veselīgs našķis, kas garšos gan lieliem, gan maziem!

Kā tiek veidota bišu maize?

Bites no augiem savāc divus produktus – nektāru un ziedputekšņus. Nektārs tiek vākts, lai iegūtu medu, savukārt ziedputekšņi – lai iegūtu bišu maizi. Galvenais ogļhidrātu avots bitēm ir medus, savukārt olbaltumvielu avots – bišu maize.

Bišu maize ir izgatavota ar apmēram 25% medus vai nektāra, 70% ziedputekšņu un bišu siekalām, kas kopā ar medu vai nektāru papildina ziedputekšņus ar dabiskajām probiotiskajām baktērijām un raugu, kas palīdz uzsākt rūgšanu. Bišu maize ir veselīgs ekoloģisks produkts, kas sniedz cilvēka organismam nepieciešamās uzturvielas. Bišu maizes veidošanas process ir laikietilpīgs – tas aizņem vairākas nedēļas.

Kāpēc uzturā izmantot bišu maizi?

Tādi eko produkti kā bišu maize un Bee Bite pastilas ir ieteicamas cilvēkiem, kuriem ir gremošanas un aknu sistēmas slimības – tie palīdz kvalitatīvi funkcionēt aknām un attīra ķermeni. Izmantojot bišu maizi regulāri, tā sniedz vēl daudzus citus ieguvumus veselībai:

  • palīdz atjaunot zarnu mikrofloru;
  • uzlabo imūnsistēmas darbību;
  • stimulē smadzeņu darbību;
  • mazina stresu un nogurumu;
  • palielina kopējo enerģiju;
  • palīdz ārstēt hronisku prostatītu;
  • palīdz anēmijas ārstēšanā;
  • samazina sirdslēkmes risku un palīdz novērst aterosklerozi.

Atceries – ja Tev ir alerģija pret bišu dzēlieniem vai jebkuriem bišu produktiem, jāizvairās no bišu maizes izmantošanas.

Kā uzglabāt bišu maizi?

Ziedputekšņu pārveidošana bišu maizē pagarina to “derīguma termiņu”. Bišu maize jāuzglabā stikla burkā ar hermētisku vāku – vēsā un tumšā vietā. To var uzglabāt ledusskapī, kur tā var palikt svaiga vismaz 1-2 gadus.

Bišu maizi var uzskatīt par vienu no pilnvērtīgākajiem, uzturvielām un minerālvielām bagātākajiem dabas produktiem. Šī pārtikas piedeva piemērota arī veģetāriešiem.

Ja esi domājis par našķiem, kas ir nekaitīgi veselībai, tad noteikti izmēģini Bee Bite pastilas, kas ir kvalitatīvs un veselīgs produkts, un palīdzēs cīnīties ar stresu un nogurumu, kā arī stimulēs smadzeņu darbību.

NATURETTY piedāvājumā atradīsi Bee Bite pastilas ar dažādām garšām – ar upenēm, āboliem un kanēli, ar smiltsērkšķiem, kā arī košļājamās pastilas. Ja Tev garšo bišu šūnas, tad bišu maizes pastilas būs lieliska alternatīva uzkodām darba vietā. Iekļauj savā ēdienkartē bišu maizi un parūpējies par pilnvērtīgu un veselīgu uzturu. Visu piedāvājumu vari apskatīt un iegādāties šeit: 

BEE BITE

Vēlies uzzināt, kā tiek radītas Bee Bite pastilas, kas veidotas no bišu maizes?

Noskaties video:



More articles

Comments (0)

There are no comments for this article. Be the first one to leave a message!

Leave a comment